Gata, acum este oficial. Faliment Euroins. Recupereaza-ti banii pe RCA.

Euroins a intrat in procedura de faliment, asa cum s-a pronuntat Tribunalul Bucuresti. Toate politele de asigurare RCA vor expira de drept pe data de 08.09.2023 chiar daca pe polita RCA este trecuta o alta data ulterioara acestei date, de exemplu octombrie, noiembrie, decembrie, etc.

Stim ca nu este o situatie tocmai convenabila acest faliment Euroins pentru consumatorii de RCA caci acestia vor trebui sa-si faca o alta polita de asigurare RCA si implicit sa scoata iarasi bani din buzunar, insa exista totusi si o mica veste buna chiar daca a dat faliment Euroins.

Care? Consumatorii care mai au RCA valabil si dupa data de 08.09.2023 pot cere banii inapoi pe asigurarea RCA pentru perioada ramasa neutilizata, dar atentie caci se vor calcula doar lunile ramase intregi, astfel ca data iti expira de exemplu asigurarea pe 15 decembrie 2023, pe luna Decembrie nu vei primi niciun leu caci nu este luna intreaga. De asemenea este foarte importanta si ziua in care se face denuntarea politei RCA. Daca se va face pe 08.09.2023 o sa pierdeti si banii pe luna Septembrie caci nu e luna intreaga ; practic o sa primesti banii doar pe lunile Octombrie si Noiembrie.

Cati bani primim? Pai e un calcul simplu. Te uiti pe polita ta RCA si vezi cat ai platit si pe ce perioada si imparti suma de bani la numarul de luni pentru care ai RCA-ul valabil. Hai sa luam exemplul de mai sus in care sa spunem ca ai polita valabila 12 luni si expira in 15 decembrie 2023 si tu o denunti/reziliezi pe 08.09.2023. Sa zicem ca ai platit 1200 lei. Calculul se face asa :

Exemplu – 1200 lei : 12 luni = 100 lei/luna. Conform exemplului de mai sus tu vei primi banii doar pe 2 luni, adica suma de 200 lei si va trebui sa-ti faci o noua asigurare care probabil te va costa tot 1200 lei valabila un an sau poate te va costa mai mult.

Recomandarea presedintelui Asociatiei Pagubitilor RCA este sa reziliati/denuntati actualul contract RCA de la Euroins pana cel tarziu pe 31.08.2023 ca sa prindeti luna Septembrie intreaga. Altfel pentru 8 zile o sa pierdeti  inca 100 lei si oricum trebuie sa faceti alta asigurare caci daca veti circula pe strada cu aceasi asigurare RCA emisa de Euroins riscati o amenda de 1000 lei din partea politiei si ridicarea certificatului de inmatriculare si a placutelor, deci dejavantaj tot consumatorul RCA.

Procedura de denuntare/reziliere a politei RCA nu este una foarte complicata, dar nici foarte usoara si o puteti face singuri sau apeland la brokerul vostru de asigurari care te poate invata cum sa faci sa-ti recuperezi banii sau poate face chiar el demersurile in locul tau. In cazul in care nu aveti un broker pentru ca faceti de regula politele online si nici nu aveti timp de prea multa birocratie, puteti apela la Asociatia Pagubitilor RCA pentru denuntarea contractului RCA. Vezi procedura aici: www.aprca.ro/produs/denuntare-rca-euroins.

Articol scris de Leonard Petre Munteanu, presedinte al Asociatiei Pagubitilor RCA.

Daca intampini probleme cu dosarul tau de dauna si vrei sa vorbesti direct cu Leonard click aici : www.aprca.ro/produs/consiliere-telefonica si el te va contacta rapid in max. 24h lucratoare.

Email : office@aprca.ro
Web : www.aprca.ro

Discutam zilnic despre solutionarea dosarelor de dauna pe cel mai mare grup de facebook alaturi de mai multi moderatori cu experienta in daune RCA. Inscrie-te aici: https://bit.ly/3JCOM19

Daca ti-au placut informatiile prezentate si crezi ca ar putea fi utile si altora, apasa un share.