SERVICIILE NOASTRE

Ne ocupăm de constatarea, instrumentarea și soluționarea dosarelor de daună ale păgubiților RCA în urma unor accidente rutiere.
Consultanta noastra este GRATUITA pentru toti membrii care apelează la noi, atât persoane fizice cât și persoane juridice.

Constatarea dosarelor de daună

Accidentele auto apar ca urmare a creșterii numărului șoferilor și implicit a autovehiculelor implicate în trafic și probabil că sunt extrem de rari proprietarii de vehicule care nu au avut de-a face măcar cu o zgârietură. Indiferent dacă mașina a fost lovită în parcare, dacă accidentul s-a produs pe un drum public sau dacă este un caz de vandalism, reparația este cu siguranță costisitoare dacă nu are acoperire pe o asigurare. Procedurile de despăgubire sunt deseori anevoioase și este indicat ca persoana implicată să facă un plan bine pus la punct înainte de deschiderea dosarului de daună.

Instrumentarea dosarelor de daună

Instrumentarea dosarelor de daune reprezintă procesul de onorare a obligațiilor asumate de către asigurător conform contractelor de asigurare și presupune evaluarea cuantumului despăgubirii în urma survenirii cazului asigurat și gestiunea corespunzătoare a plăților aferente daunei. Calitatea procedurilor de regularizare a daunelor constituie un criteriu universal de apreciere de către asigurați a potențialului și a eficienței activității Societății de asigurări.

Soluționarea dosarelor de daună

În termen de 30 de zile de la data înaintării cererii de despăgubire de către asigurat ori de către partea prejudiciată, asigurătorul RCA este obligat:

  • fie să răspundă cererii părţii solicitante, formulând în scris o ofertă de despăgubire justificată, transmisă cu confirmare de primire, în cazul în care se dovedeşte răspunderea asiguratului în producerea riscurilor acoperite prin asigurarea RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat;
  • fie să notifice părţii prejudiciate în scris, cu confirmare de primire, motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire, scrie în lege.
  • Vrei sa faci parte din Asociația Păgubiților RCA?
    Poti deveni membru GRATUIT. Inscrie-te acum!