La o primă vedere intersecția din imaginea de mai jos pare banală. Poate că din această cauză cei mai mulți șoferi au tratat-o cu superficialitate și au greșit răspunsul.

Așadar haideți să analizăm împreună unde au greșit majoritatea șoferilor respondenți și cum ar trebui să interpretăm din punct de vedere legal (OUG 195/2002) această intersecție!
Avem 2 auto care se apropie simultan de o intersecție de drumuri semnalizată prin indicatoare rutiere (nu avem polițist, nu există semafor, drumurile sunt de aceeași categorie – drum județean). Auto A întâlnește indicatorul “CEDEAZĂ TRECEREA” iar auto B are indicatorul “OPRIRE“. De menționat este și faptul că auto B vine din dreapta auto A.
În această situație avem un caz de “EGALITATE“, adică ambele autovehicule întâlnesc indicatoare de pierdere a priorității. Atât semnul “OPRIRE” cât și semnul “CEDEAZĂ” sunt semne de pierdere a priorității (așa sunt ele reglementate în OUG 195/2002).
Legislația rutieră ne arată că într-o intersecție în care avem o situație de egalitate (fie de prioritate, fie de pierdere a priorității), se va respecta regula priorității de dreapta, astfel că primul care va pătrunde în intersecție va fi auto B, chiar dacă are STOP!
Articol scris de Leonard Petre, Președinte APRCA
📬Email: office@aprca.ro
👩💻Web: www.aprca.ro
📗📙📘Dacă consideri că aceste informații ar putea fi utile și altor persoane, te rugăm să dai un share/distribuire acestei postări.🙏🙏🙏
📗📙📘Discutăm zilnic despre soluționarea dosarelor de daună pe cel mai mare grup de Facebook alături de cei 10 moderatori cu experiență în daune RCA : Vino şi tu alături de noi pe #GrupulPăgubițilorRCA să fii informat. 🙏🙏🙏.
📗📙📘 Deviza noastră: Un om informat este un om bogat ce nu poate fi înşelat.
💬 Spune-ne părerea ta în comentarii! 💬