Asiguratorul este obligat:

  1. Să efectueze constatarea daunei în maxim 3 zile de la avizare! În caz contrar ai dreptul la auto la schimb plătit de asigurator!
  2. Să plătească platforma de tractare în cazul în care auto nu este deplasabil din punct de vedere tehnic, pe baza facturii.
  3. Să plătească auto la schimb pe perioada reparațiilor sau până la soluționarea dosarului în caz de daună totală!
  4. Să plătească lipsa de folosință pentru taxi, școli șoferi auto, transportatori și alte auto cu regim special!
  5. Să plătească dosarul de daună în 10 zile calendaristice de la acceptarea ofertei de regie proprie sau ofertei de daună totală!
  6. Să plătească reparația către orice service în termen de 30 de zile de la depunerea cererii de despăgubire fără alte condiționări!
  7. Să te informeze că ai dreptul să repari auto în orice service autorizat RAR, inclusiv reprezentanță, nu doar în service partener.
  8. Să primească și să înregistreze orice document (devize, facturi, chitanțe) pentru orice cheltuieli făcute de tine în urma daunei RCA.
  9. Să te informeze că ai dreptul să faci reclamație la ASF în caz de nemulțumiri cu privire la soluționarea dosarului tău de daună RCA.

Articol scris de Leonard Petre, Președinte APRCA

 

📬Email: office@aprca.ro
👩‍💻Web: www.aprca.ro

📗📙📘Dacă consideri că aceste informații ar putea fi utile și altor persoane, te rugăm să dai un share/distribuire acestei postări.🙏🙏🙏

📗📙📘Discutăm zilnic despre soluționarea dosarelor de daună pe cel mai mare grup de Facebook alături de cei 10 moderatori cu experiență în daune RCA : Vino şi tu alături de noi pe #GrupulPăgubițilorRCA să fii informat. 🙏🙏🙏.

📗📙📘 Deviza noastră: Un om informat este un om bogat ce nu poate fi înşelat.

💬 Spune-ne părerea ta în comentarii! 💬

Lasă un comentariu

Consultanța este gratuită pentru membrii asociației. Te poți înscrie GRATUIT chiar acum!

Înscrie-te și tu pe Grupul Păgubiților RCA! Beneficiezi de sfaturi și informații în caz de daună!