Am tot văzut de-a lungul timpului, pe #GrupulPăgubițilorRCA, tot felul de postări din partea păgubiților RCA care după ce sunau în call center-ul asiguratorilor să întrebe diverse lucruri despre dosarele lor de daună, veneau cu tot felul de informații false, informații comunicate chiar de către cei din call center.

Oare de ce se întâmplă acest lucru?

Motivele sunt multiple și o să enumăr în cele ce urmează doar câteva dintre ele, astfel:

  • În call center NU există specialiști în daune RCA, acolo sunt doar niște tineri (în majoritatea cazurilor), posibil studenți care s-au angajat full time sau chiar și part time pentru rotunjirea veniturilor pe timpul studenției.
  • Personalul din call center NU cunoaște prevederile legislației RCA în vigoare, deci nu poate informa corect în litera și spiritul legii.
  • Training-urile „de specialitate” cu personalul din call center sunt sumare, pe alocuri defectuoase sau chiar rău intenționate. În loc să ne spună ce drepturi legale avem, ei ne dezinformează cu intenția vădită de a nu-i mai deranja așa des.

Exemplul 1 – În câte zile vine cineva la constatare pentru un autoturism nedeplasabil?
În 5-7 zile lucrătoare, ceea ce este total fals căci legea prevede un termen de 3 zile de la momentul avizării daunei.

Exemplul 2 – În câte zile trebuie să încasez despăgubirea în regie proprie sau în caz de daună totală?
Aici am văzut ba 30 de zile, ba 40 de zile, când de fapt în lege este prevăzut un termen de numai 10 zile CALENDARISTICE de la data acceptării ofertei de despăgubire, implicit data depunerii cererii de despăgubire la asigurator.

  • Posibil ca trainerii să nu fie nici ei foarte bine instruiți când vin să instruiască personalul din call center și de aici pot apărea noi disfuncționalități.
  • Alte dezinformări ar mai fi: Nu aveți dreptul la mașina la schimb dacă mașina e daună totală, ci doar dacă faceți reparația în service, nu se despăgubește platforma, nu primiți bani pentru zilele pierdute (lipsă folosință) în cazul școlilor de șoferi, taxi, maxi taxi, transport în comun sau orice altă activitate pe care nu ai mai putut să o prestezi cu mașina avariată.

Toate aceste dezinformări nu se rezumă numai la personalul din call center, căci în majoritatea cazurilor suntem dezinformați (ca să nu zic mințiți cu intenție) chiar de către constatatorul de daună (cel care face poze la mașină), însă despre aceștia o să vorbesc într-o altă postare detaliată în care vă voi arăta de ce recurg la astfel de practici mincinoaseși care sunt interesele personale pentru care spun minciuni.

Te invit să-mi lași un comentariu în care să-mi spui care a fost pățania ta în relația cu personalul din call center-ul asiguratorului sau cu constatatorul de daună atunci când ai fost păgubit RCA!

Până data viitoare, vă doresc tuturor drumuri bune, fără evenimente rutiere, iar dacă întâlniți astfel de abuzuri vă invităm să ne scrieți pe office@aprca.ro!

Împreună transformăm nemulțumiri în despăgubiri!

Articol scris de Leonard Petre, Președinte APRCA

 

📬Email: office@aprca.ro
👩‍💻Web: www.aprca.ro

📗📙📘Dacă consideri că aceste informații ar putea fi utile și altor persoane, te rugăm să dai un share/distribuire acestei postări.🙏🙏🙏

📗📙📘Discutăm zilnic despre soluționarea dosarelor de daună pe cel mai mare grup de Facebook alături de cei 10 moderatori cu experiență în daune RCA : Vino şi tu alături de noi pe #GrupulPăgubițilorRCA să fii informat. 🙏🙏🙏.

📗📙📘 Deviza noastră: Un om informat este un om bogat ce nu poate fi înşelat.

💬 Spune-ne părerea ta în comentarii! 💬

Lasă un comentariu

Consultanța este gratuită pentru membrii asociației. Te poți înscrie GRATUIT chiar acum!

Înscrie-te și tu pe Grupul Păgubiților RCA! Beneficiezi de sfaturi și informații în caz de daună!