dauna auto rca

Constatarea dosarelor de daună auto RCA

Daună Auto RCA? Accidentele auto apar ca urmare a creșterii numărului șoferilor și implicit a autovehiculelor implicate în trafic și probabil că sunt extrem de rari proprietarii de vehicule care nu au avut de-a face măcar cu o zgârietură. Indiferent dacă mașina a fost lovită în parcare, dacă dauna auto RCA s-a produs pe un drum public sau dacă este un caz de vandalism, reparația este cu siguranță costisitoare dacă nu are acoperire pe o asigurare. Procedurile de despăgubire sunt deseori anevoioase și este indicat ca persoana implicată să facă un plan bine pus la punct înainte de deschiderea dosarului de daună auto RCA.

dauna auto rca

Instrumentarea dosarelor de daună auto RCA

Deschiderea dosarului de daună auto RCA. Instrumentarea dosarelor de daună auto RCA reprezintă procesul de onorare a obligațiilor asumate de către asigurător conform contractelor de asigurare și presupune evaluarea cuantumului despăgubirii în urma survenirii cazului asigurat și gestiunea corespunzătoare a plăților aferente daunei. Calitatea procedurilor de regularizare a daunelor constituie un criteriu universal de apreciere de către asigurați a potențialului și a eficienței activității societății de asigurări.

dauna auto rca

Soluționarea dosarelor de daună auto RCA – Deschiderea dosarului de daună auto RCA

În termen de 30 de zile de la data înaintării cererii de despăgubire de către asigurat ori de către partea prejudiciată, asigurătorul RCA este obligat:

 

  • fie să răspundă cererii părţii solicitante, formulând în scris o ofertă de despăgubire justificată, transmisă cu confirmare de primire, în cazul în care se dovedeşte răspunderea asiguratului în producerea riscurilor acoperite prin asigurarea RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat;
  • fie să notifice părţii prejudiciate în scris, cu confirmare de primire, motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire, scrie în lege.

Deviz de reparatie auto – Dauna Auto RCA

Asistenta si reprezentare

Evaluare de piață auto

Cardul Silver 24/7

Cardul Gold 24/7

Reprezentare în instanta

Consultanța este gratuită pentru membrii asociatiei. Solicita acum cardul de membru!

Fii informat! Abonează-te la știrile APRCA pentru a primi toate noutățile!